BESTIL INDEN KL. 16 OG MODTAG DIN ORDRE INDEN FOR 1-2 HVERDAGE

Søg

Vil du gerne undgå trætte skærmøjne?

Vil du gerne undgå trætte skærmøjne?

Synet er vores vigtigste sans, og et velfungerende syn er afgørende for, at man kan have en optimal hverdag, både privat og på arbejdet.

● Omkring 250.000 danskere skønnes at lide af øjengener på arbejdet, som følge af langvarigt, ensidigt, og intensivt skærmarbejde.
kilde: Kontaktlinse Instituttet: Link >

● Synet har en indflydelse på din balance, kropsholdning, smidighed, udholdenhed, indlæring og koncentration
kilde: Journalistforbundet: Link >

Vores syn er mere belastet end nogensinde før, og den øgede skærmtid under COVID-19 har sat vores øjne på overarbejde.

Ensformigt computerarbejde belaster vores øjne, fordi øjnene konstant og over længere tid skal fokusere på noget, der er ganske tæt på, uden nogen form for afveksling.

Nærarbejde uden afveksling kan blandt andet føre til en opspænding af de ydre øjenmuskler, og dette resulterer i trætte, tørre øjne, hovedpine og nedsat koncentration.

Disse symptomer går også under navnet Computer Vision Syndrome (CVS), der også omfatter: stress, nærsynethed, ryg/nakke/skuldersmerter, irritation og meget mere.

Derfor er det vigtigt at bruge skærmtiden fornuftigt, for den er svær at komme udenom.

Der er heldigvis hjælp at hente.

Tid til syn
EYEBAB Care er forebyggende online træning. Øvelsernes formål er at aktivere de 12 øjenmuskler, og give synet og hjernen en optimerende workout gennem alsidige og stimulerende øvelser.
Fokus er på at bryde de monotone synsvaner som f.eks. meget scrolling og massivt nærarbejde, der på sigt kan påvirke synet negativt.

EYEBAB Care er din daglige reminder om, at du skal have øjnene i bevægelse via simple, men effektive fysiske øjenøvelser.

Træningen har fokus på følgende: den visuelle funktion, hukommelse, koncentration, reaktionstid, afkodning, overblik, koordination og visualisering.

Du kan følge din træning via din personlige statistik, hvor du kan se udviklingen i dine færdigheder efter endt træning. På den måde vil der være en sammenhæng mellem de resultater, du opnår og dit velbefindende.

Bedre skærmtid
EYEBAB Care har til formål at bistå dig i din digitale dagligdag med en forebyggende, personlig træning af dine synsfærdigheder. Programmet er baseret på fagligheden fra neurooptometrien og er skabt i samarbejde med specialister inden for digitalisering. Derfor føles træningen som en leg.Eksempler på EYEBAB Care øvelser:

Eyebab øvelse 1
En fysisk øvelse med fokus på øjnenes evne til at samarbejde (samsyn), fokusering, fleksibilitet og udholdenhed.

Eyebab øvelse 2
I denne øvelse arbejder man med ord-genkendelse, hukommelse, afkodning og overblik.

Eyebab øvelse 3
Her arbejdes med optimering af øjenmusklernes samarbejde, bevægelighed, smidighed og udholdenhed.

Eyebab øvelse 4
I denne øvelse er der fokus på retningssans, overblik, visualisering og synsopmærksomhed (saccade bevægelser) - hvor hurtig man er til at omstille synet fra en genstand til en anden.

Arbejdsevne og udholdenhed
Et optimeret syn giver mindre stress, større overskud og færre sygedage. Ved regelmæssig træning opnås de bedste resultater på den korteste tid. Bedst af alt er, at man ikke behøver at skulle stresse afsted for at nå i fitnesscenteret. Jo mere, man træner, jo bedre bliver træningsprogrammets algoritmer og derved kontinuerligt tilpasset til den enkelte brugers niveau. Man får derfor altid en skræddersyet træning. Alle øvelserne kan laves på arbejdscomputeren uden installation og uden brug af andet udstyr.

Eyebab øvelse 5

Hvad er forskellen på naturligt og kunstigt blåt lys?

Hvad er forskellen på naturligt og kunstigt blåt lys?

De fleste ved, at ultraviolet lys fra solen kan være skadeligt for vi mennesker, når vi udsættes for det i store mængder. Det er hverken godt for vores...

Blåt lys skader din nattesøvn

Blåt lys skader din nattesøvn

Ifølge sundhedsstyrelsen lider 46 % af alle danskere af søvnbesvær. Det er et foruroligende højt tal. En dårlig nattesøvn påvirker vores helbred, humør, spisevaner og koncentrationsevne. Det er...

Undgå skadeligt blåt lys når du gamer

Undgå skadeligt blåt lys når du gamer

Computerspil i form af gaming og e-sport er efterhånden blevet et meget udbredt fænomen. Både mænd og kvinder i alle aldre spiller computerspil, men omfanget af teenagedrenges spil...

Hvad er melatonin?

Hvad er melatonin?

Melatonin er et signalstof, der produceres i hjernen, når vi sover. Stoffet regulerer vores døgnrytme og har derfor stor betydning for vores nattesøvn, livskvalitet, hormonelle balance, vægt og...