BESTIL INDEN KL. 16 OG MODTAG DIN ORDRE INDEN FOR 1-2 HVERDAGE

Søg

Hvad er melatonin?

Hvad er melatonin?

Melatonin er et signalstof, der produceres i hjernen, når vi sover. Stoffet regulerer vores døgnrytme og har derfor stor betydning for vores nattesøvn, livskvalitet, hormonelle balance, vægt og øjne.

Melatonin dannes primært i pinealkirtlen, der er en lille kirtel på undersiden af hjernen. Dog kan produktionen også ske andre steder i kroppen blandt andet i øjne og tarm. Melatonin dannes ud fra aminosyren tryptofan, og processen er afhængig af lys, mørke og en række vitaminer.

International forskning viser, at et tilstrækkeligt højt melatoninniveau er yderst væsentlig for vores generelle sundhed, da det blandt andet har betydning for immunforsvarets effektivitet, nervesystemet, nattesøvnen og øjnenes væv.

Grafik der viser hvad melatonin er

Vi har brug for melatonin

Uden søvn kan mennesket ikke eksistere. Og med for lidt eller for dårlig søvn påvirkes vores livskvalitet negativt. Melatonin dannes, mens vi sover, og stoffet findes både i mennesker, dyr, planter og bakterier og spiller en væsentlig rolle for de fleste levende organismer i forbindelse med søvn, aldring, hormonbalance, immunforsvar, nervesystem, øjne, humør og vækst.

Kroppen har altså behov for melatonin, og forskning viser, at forstyrrelser i udskillelsen af stoffet øger risiko for udvikling af en række sygdomme eksempelvis kræft, Alzheimers, Parkinson og i den mildere del af skalaen migræne og hovedpine.

Ved at beskytte dine øjne mod blåt lys, kan du undgå at forstyrre din krops udskillelse af melatonin og opnå en bedre søvn og et bedre helbred.

Vil du gerne undgå trætte skærmøjne?

Vil du gerne undgå trætte skærmøjne?

Synet er vores vigtigste sans, og et velfungerende syn er afgørende for, at man kan have en optimal hverdag, både privat og på arbejdet. ● Omkring 250.000 danskere...

Hvad er forskellen på naturligt og kunstigt blåt lys?

Hvad er forskellen på naturligt og kunstigt blåt lys?

De fleste ved, at ultraviolet lys fra solen kan være skadeligt for vi mennesker, når vi udsættes for det i store mængder. Det er hverken godt for vores...

Blåt lys skader din nattesøvn

Blåt lys skader din nattesøvn

Ifølge sundhedsstyrelsen lider 46 % af alle danskere af søvnbesvær. Det er et foruroligende højt tal. En dårlig nattesøvn påvirker vores helbred, humør, spisevaner og koncentrationsevne. Det er...

Undgå skadeligt blåt lys når du gamer

Undgå skadeligt blåt lys når du gamer

Computerspil i form af gaming og e-sport er efterhånden blevet et meget udbredt fænomen. Både mænd og kvinder i alle aldre spiller computerspil, men omfanget af teenagedrenges spil...